Tässsä olisi ristiäisiin tehtyä Mustikkahyytelökakkua. Kakun maku oli sopivan raikas ja kuuluu omiin lemppareihini. Pakastemustikat tosin tuottavat aina saman ongelman, ne kun tahtovat suleassaan alkaa valumaan. Kakku kannattaa tehdä vähintään viisi tuntia ennen tarjoilua hyytymään. Parempi kuitenkin on, jos sen tekee jo edellisenä päivänä jääkaappiin, tai pakastimeen, vaikka jo viikkoa ennen. Mustikat, kiille ja koristeet kannattaa laittaa vasta muutamaa tuntia ennen tarjoilua edellämainitusta mustikoiden valumisesta johtuen. Kakusta riittää n. 30 henkilölle.
Pikku vinkki: '
Kakun saa irtoamaan vuoasta paremmin, kun vuoan voitelee öljyllä ja ripottelee tomusokeria pintaan.
Pohja:
n.300g kaurakeksejä murskattuna
n.50 g voisulaa
Rahkatäyte:
5dl kuohukermaa
400g maitorahkaa
200g Valion Lime- valkosuklaarahkaa
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan. 9 liivatelehteä
Päälle:
n. 5 dl mustikoita
n. 3 dl kiillettä
1. Valmista pohja sekoittamalla keksimurska ja voisula keskenään. Painele seos tasaiseksi kakkulauaselle kakkurenkaan sisälle, tai irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vaahdota kerma ja sekoita rahkat joukkoon. Mausta sokereilla. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne noin 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää rahkatäytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna kakun hyytyä ainakin kaksi tuntia enne mustikoiden lisäämistä.
3. Ripottele mustikat tasaisesti kakun pinnalle ja valmista kiillettä noin 3 dl esim. hyytelösokerista paketin ohjeen mukaisesti. Kaada kiille mustikoiden päälle. Anna kakun hyytyä vielä vähintään 3 tuntia.
4. Irrota kakku vuoasta ja koristele esim. valkosuklaalla.
Kommentit